Ako na to?, Dobre vedieť

Čo by mala obsahovať dámska peňaženka

Často sa radi obklopujeme praktickými a štýlovými vecami, ktoré zdôrazňujú náš osobitný charakter a štýl. Príkladom je aj dámska peňaženka. Jej hlavnou funkciou je uloženie peňazí, dokladov a kariet, ale často je to aj štýlový doplnok ku kabelke a celkovému outfitu. Pozrime sa spoločne na to čo by správna dámska peňaženka mala obsahovať aby splnila všetky vaše očakávania.

Priehradky na bankovky a mince

Klasické dámske kožené peňaženky zvyčajne v obdĺžnikovom tvare by mali obsahovať priehradku na bankovky a priehradku na mince. Priehradka na mince by mala mať praktické zapínanie na zips, aby vám z nej mince nevypadli. Ideálne je ak je rozdelená na dve alebo viac časti, aby ste si mince mohli rozdeliť na väčšie a menšie hodnoty. Ak máte radi vyrovnané bankovky skontrolujte si pred kúpou dĺžku priehradky na bankovky. Aby ste bankovky nemuseli skladať na polovicu. Aj v tomto prípade je dobré ak peňaženka obsahuje aspoň dve priehradky na bankovky.

Dámska peňaženka musí mať priehradky na doklady a karty

Dobrá dámska peňaženka by mala obsahovať dostatok priestoru na kreditné karty, doklady, identifikačné karty či vizitky. Ak v peňaženke radi nosíte klubové karty do obchodov, uistite sa, že peňaženka má dostatočný počet priehradiek na všetky karty. Skvelým bonusom je aj skrytá priehradka na zips, kam si bezpečne môžete uložiť menšie drobnosti. Nie je vhodné do menšej peňaženky napchať všetky karty či množstvo mincí, pretože časom dôjde k jej poškodeniu. Ak v peňaženke nosíte kreditné karty, skvelým výberom je aj peňaženka s ochranou RFID. Táto peňaženka bráni neoprávnenému skenovaniu a čítaniu údajov z kariet.

Priehradka na fotografie blízkych

Ak je pre vás dôležité mať pri sebe fotky svojich blízkych, manžela, detí, rodičov či súrodencov, uistíte sa, že peňaženka obsahuje aj priehľadnú priehradku určenú na fotografie. Ženy si radi kupujú peňaženky aj s viacerými priehľadnými priehradkami, ktoré môžu využiť aj na uloženie identifikačnej karty. Priehľadná fólia je dostatočne hrubá a odolná a fotografie tak môžete vyberať a vkladať bez jej poškodenia.

Dnešná ponuka obsahuje množstvo modelov dámskych peňaženiek, aby splnili požiadavky všetkých žien. Ponuka v e-shope bestlook.sk je tak široká, že určite nájdete dámsku peňaženku, ktorá bude pre vás štýlová, ale tiež dostatočne praktická. Dámska kožená peňaženka je investícia na dlhší čas, takže určite stojí za to venovať pozornosť všetkým detailom ako sú jednotlivé priehradky na karty, peniaze, fotografie či doklady.