Elegancia, Oblečenie

Čo by mal vedieť každý elegán a gentleman, nie len o oblečení

Niekoľko praktických rád pre elegána a gentlemana:

  1. Noste veci čisté a elegantné

Nezabudnite, že prvý dojem je polovica úspechu. Oblečenie nemusí byť drahé a značkové. Úplne postačí ak je oblečenie pekné a čisté. Ak sa k nemu zároveň farebne dokonale zladíte, vytvoríte tak dojem elegána a muža, ktorý sa o seba stará. Nezabúdame ani na osobnú hygienu. Denne sa sprchujeme, vyčistíme si zuby a upravíme bradu alebo strnisko. Nezabúdame ani na topánky, ktoré majú byť čisté.

  1. Nenechajte sa ovplyvňovať

Skutočne je to tak. Nie je na tom nič zlé kupovať si pekné veci a zaujímať sa o módu, ale vyhýbajte sa oblečeniu, ktoré nesedí vašej postave, je príliš pestrofarebné a pod. Že niečo vyzerá pekne v pánskom magazíne, neznamená, že to bude skvelé aj na Vás. Ak si nechcete „nahnevať“ vaše okolie, tak sa nestaňte módnym otrokom. To znamená, že si nemusíte kupovať najnovšie módne oblečenie, ale oblečenie voľte podľa vašej osobnosti. Vaše oblečenie by malo reprezentovať to aký ste a nie aký chcete byť.

  1. Nepodceňujte situáciu

Ak sa chystáte navštíviť známeho, alebo idete na formálne stretnutie, mali by ste vedieť čo to pre Vás znamená. Tak ako nie je vhodne prísť na priateľské stretnutie v smokingu, rovnako tak nie je vhodné prísť do opery v šortkách a košeli. Vždy si zodpovedne zistite, o akú spoločenskú príležitosť sa jedná a pokojne sa opýtajte hostiteľa ako sa máte obliecť. Nezabudnite na drobnosti a vyhnite sa zbytočnému „faux pas“. Napríklad nikdy si neberte ponožky k sandálom alebo k šľapkám, Čo je ešte horšia kombinácia? Oblek a tenisky.

  1. Pozor na chrbát

Elegán sa pozná na prvý pohľad! Hlava vztýčená, chrbát rovný ako pravítko. Nesenie tela o Vás povie oveľa viac ako si myslíte, a preto na ňom zapracujte. Začnite trocha cvičiť, postava sa Vám vyrovná, a ako bonus dostanete body aj za atletickú postavu.

  1. Posledná kontrola pred odchodom z domu

Pred odchodom z domu sa nezabudnite pozrieť do zrkadla. Nie je nič horšie ako viazanie šnúrok v centre mesta, alebo si upravovať vlasy v odraze zo skla výkladu či na poslednú chvíľu zistiť, že na brade máte zvyšky zubnej pasty. Preto si venujte dostatok času a až tak za sebou zatvorte dvere domu.

 

Pekne a elegantne sa oblečieš aj tu: www.bestlook.sk