Dobre vedieť, Oblečenie

Tepláky, vždy pohodlné a aj do spoločnosti

Máloktorý artikel zo šatníka symbolizuje komfort tak, ako staré dobré tepláky. V prostredí domova snáď ani neexistuje nič pohodlnejšie, čo na seba chlap môže navliecť. A aj keď sa na túto tému vedú búrlivé debaty, existujú aj prípady, kedy sa tepláky hodia aj do spoločnosti (a nemyslíme tým beh a športovanie).

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Či už vonku, alebo doma, pohodlné tepláky by vo svojom odevnom arzenáli mal mať každý moderný chlap. Do reštík a na pohostenie budúcich svokrovcov sa určite nehodia, svoje miesto v šatníku však určite majú.

Tepláky, vždy pohodlné a aj do spoločnosti

Ako si vybrať správne?

 

Tepláky = komfort. A to bez debaty. Správne zvolený pár by teda mal spĺňať určité kritéria. V prvom rade ide o veľkosť. Ideálne je, keď tepláky nepadajú a zároveň príliš netlačia v páse. Mali by sa dať jednoducho vyzliecť, no nesmú padať. Sú určite voľnejšie než rifle, no stále čiastočne kopírujú postavu muža.

 

Populárne sú dnes aj tzv. baggy, teda „vrecovité“ tepláky. Takýto pár je oveľa voľnejší a rozkrok má zvyčajne položený nižšie. Nie sú však veľmi vhodné na pohybovú aktivitu a v takýchto teplákoch nie je práve najrozumnejšie ísť von medzi ľudí.

Do spoločnosti? Áno, ale…

 

V dnešnej dobe už nie je faux pas zazrieť v spoločnosti muža, oblečeného v teplákoch. A to sa ani nemusí práve vracať z behu či basketbalu. Ak sa k nohaviciam vhodne doladí vrchná časť odevu, existujú isté spoločenské aktivity, kde je tento outfit úplne prirodzený.

Štandardom sú čierne a tmavomodré tepláky, ktoré až tak „nekričia“ a neupozorňujú na seba. K ním rozumne zvolená mikina (v teplejších mesiacoch tričko) bez výstredných nápisov a taktiež v chladnejších odtieňoch, a outfit na večer strávený s priateľmi v uliciach je na svete. Rovnako ide o pohodlné oblečenie napríklad na nákupy, avšak nie úradné vybavovačky. Noblesnejšie podniky a reštaurácie sú v takomto prípade tiež nevhodnými lokalitami na návštevu.