Dobre vedieť, Oblečenie

Potrebujete mikinu a sveter!

Teplé letné mesiace sú už za nami a horúčavy nahradilo zimné počasie. Ortuť v teplomeri dávno klesla a to značí potrebnú zmenu šatníka. Elegantnými zimnými, jesennými ale aj jarnými stálicami sú pánske svetre a mikiny. Preto potrebujete mikinu a sveter!

 

Nech už máte páni módne preferencie akékoľvek, na svoje si príde naozaj každý. Ponuka je široká, stačí si len vybrať.

Bavlnené véčko

 

Elegantné svetre s menším výstrihom, tzv. „véčkom“, sú čoraz populárnejšou voľbou. Na rozdiel od ženských variantov nemajú pôsobiť vyzývavo, ale trendy a pohodlne. Bez problémov pod ne dokážete napasovať košeľu. Navyše, bavlna je veľmi vďačným materiálom, ktorý je vzdušný, komfortný a nespochybniteľne kvalitný.

Štýlovou alternatívou je tiež sveter s golierom. Nič privysoké a zbytočne extravagantné, pánska móda je skôr postavená na nenútenej elegancii a praktickosti. Golier môže byť na gombíky, zipsovací, prípadne klasický rolákový, dobre dokáže vyzerať každý z nich.

Zabúdať netreba ani na nohavice, ktoré k vrchu doladíte. Tmavšie sfarbené rifle, prípadne vhodne zvolené chinos dokážu outfitu dodať tú sexy eleganciu, samozrejme vhodne skombinované s koženým opaskom a topánkami.

 

Mikina – praktická aj štýlová

Jedno je isté – mikiny sú nepochybne jedným z najpohodlnejších kusov oblečenia, ktoré má chlap vo svojom šatníku. Už dávno však tento odev nie je vhodný iba na pohybovú aktivitu. V kombinácií s teplákmi síce vzbudzuje dojem bežeckého „šampióna“, ale k mikine pasujú napríklad aj tmavšie džínsy a hneď je z toho casual outfit vhodný pre pohodový večer v meste.

Pri mikinách je však veľmi dôležitá aj farba, rôzne krikľavé a extravagantné experimenty dojem skôr uberajú. A týka sa to aj menších častí, akými sú lemovanie, prípadne zipsy. Bezpečnou cestou sú tmavšie mikiny, bez zbytočne okatých nápisov. V kombinácií s čiernymi nohavicami tak muž vyzerá nenútene a elegantne, no zároveň je chránený pred mrazom.