Ako na to?, Dobre vedieť, Elegancia, Farby

Vieš ako sa správne vyberá pánska zimná bunda?

Aj keď je to na prvý pohľad jednoduché nie vždy vie, ako by mala správne zvolená pánska zimná bunda vyzerať. My Vám podaríme ako si vybrať ten najlepší model tak, aby ste aj poČas zimného obdobia pôsobili dojmom bestlook!

Bundu si vyberaj podľa postavy

Ak ste vysoký vyberte si z možnosti pánska párka.  Je to bunda, ktorá je predĺžená, prevažne má kapucňu a na naj kožušinu, ktorá sa dá podľa potreby odopnúť. Takáto bunda s odopínateľnou kapucňou a kožušinou dokáže vytvoriť každý deň iný outfit. Ak ste nižšej postavy zvoľte si bundu, ktorá Vám bude do pása. Takto sa opticky predĺžite. Aj v tomto prípade je na výber množstvo modelov s kapucňou a kožušinou. Stačí len sledovať aktuálnu ponuku.

Bundu si vyberaj podľa príležitosti

Ak potrebuješ bundu na každý deň, v tom prípade je výber pomerne jednoduchý. Ak však potrebuješ bundu aby pôsobila elegantne a bola vhodná aj na bežne nosenie tak tu sa výber zužuje. Ale aj takáto kombinácia existuje, preto nezúfaj! Takáto pánska zimná bunda by mala byť skôr tmavšia, napríklad čierna, tmavo modrá alebo tmavo sivá. Tieto farby pôsobia elegantne, alebo viac elegantne ako žltá či červená. Pozor si treba dávať aj na vrecká.

Stačia dve alebo štyri. Potom bunda pôsobí decentne. K takejto bunda si môžete obliecť akékoľvek pánske nohavice alebo rifle. Ale dobre je mať doma v šatníku kabát, ktorý je predurčený na príležitosti, kde sa vyžaduje elegantné oblečenie.

Bundu si vyberaj podľa materiálu

Nie každý pri kúpe pánskej zimnej bundy uvažuje nad materiálom. Hlavnú úlohu tu zohráva vzhľad.  A to je veľká chyba. Práve materiál je veľmi dôležitý pri výbere zimnej bundy. Ten zohráva hlavnú úlohu pri ochrane tela v zimnom období. Dnes je na výber kopa materiálov, preto nemá zmysel  písať o všetkých. Za zmienku však stoja dva najpoužívanejšie. Bavlna a polyester. Bavlnená bunda je síce fajn a je možno ekologickejšia, dobre chráni telo pred zimou a je vzdušnejšia.

Ale… ak vonku sneží alebo nebodaj padá dážď so snehom tento materiál rýchlo nasiakne vlhkosť a v tomto okamihu už neochráni telo pred zimou a chladom. Do takého počasia je ideálny polyester. Aj keď mnoho ľudí ho má zaškatuľkovaný ako umelú hmotu či neekologický materiál. Ale pozor aj tento materiál má svoje plusy!

Síce nie je tak vzdušný ako bavlna, ale je nenasiakavý, má dlhšiu trvácnosť a vyrába sa v rôznych farbách. Ak ťa bunda dobre ochráni pred chladom stačí si pod ňu obliecť iba košeľu, alebo tenký sveter. V takejto kombinácii sa pokojne môžete vybrať do práce, školy alebo na neformálne stretnutie s priateľmi.

V posledných rokoch sú však mnohé zimy v našich podmienkach mierne a preto sa hodí mať poruke aj prechodné pánske bundy. Tie môžeme zo skrine vytiahnuť v teplejších zimných dňoch, kedy sa neraz teplota vyšplhá aj k desiatim stupňom.

Bundu si vyberaj podľa povahy

Si veselý? Až príliš veselý? Tu by malo platiť, že ak sme príliš veselej povahy nemali by sme voliť veľmi výstredné farby.  A zas naopak. Ak si utiahnutý  zvoľ si pestrú farbu.  Takáto kombinácia niekomu uberie a niekomu pridá, čo je cieľom dobrého výzoru. Preto by Pánska zimná bunda myla byť farebné ladená s našou povahou.

Pridaj komentár