Ako na to?

Prečo nakupovať cez internet?

Aká je základná myšlienka nakupovania cez internet?

Priatelia, čas sú peniaze!

Nakupovanie cez internet je momentálne „ v kurze“, je to fenomén. Cez internet už nakupuje každý druhý človek, ktorý používa internet. A prečo vlastne nakupovať cez internet?

Nakupujete v pohodlí svojho domova. Nemusíte cestovať za tovarom, ale tovar príde za vami. Neprežívajte stres z nákupu, nečakajte v dlhých radoch pred pokladňou. Nepreháňajte sa z predajne do predajne, a už vôbec nie autom alebo MHDčkou. Nesledujte otváraciu dobu, nakupujete 24 hod. denne. Skúste si prepočítať koľko času strávite, keď sa preháňate z jedného nákupného centra do druhého, a koľko vás stojí palivo alebo lístok na MHD? Cez internet nakúpite všetko naraz, tak ušetríte čas. Viete si porovnať ceny a nakúpite tam, kde je to najlacnejšie. A ušetrený čas a peniaze môžete „minúť“ v kaviarni, na výlet, či hračky pre deti alebo si kúpite ešte niečo navyše ako „bonus“.

• U nás vás nikto neokradne (žiaden vreckový a zlodej) ani nič nestratíte
• U nás nakupujete len to čo práve potrebujete
• U nás nakupujete stále tovar, ktorý je momentálne v kurze
• Nemusíte čakať v rade pri pokladni
• Nemoknete na zastávke, nefúka na vás a ani nemrznete
• Šetrite si vaše auto a nemíňate peniaze na palivo
• Vedieme Vám evidenciu, štatistiku Vašich nákupov
• Môžete využívať zľavy, akcie, súťaže
•Jednoducho šetríte si čas a peniaze, a to je najdôležitejšie!

 

A aké sú štatistiky nakupovania cez internet na Slovensku?

Viac ako polovica užívateľov internetu na Slovensku si zvykne prezrieť internetové obchody minimálne dvakrát a viac za mesiac. Služby nákupu využije viac ako polovica z nich. V porovnaní z minulými rokmi ide zhruba o 10-12% nárast. Keď si zoberieme, že internet používa viac ako 2,5 milióna obyvateľov v našej krajine, nakupovanie cez internet využíva viac ako 1,2 milióna obyvateľov. Určite to nie je malé číslo, aj keď v porovnaní z vyspelejšími krajinami sme zatiaľ iba v plienkach. Ale každým dňom rastie obľuba nakupovať cez internet. Každým dňom si ľudia uvedomujú čo získajú, a čo ušetria.

Na druhej pozícii najčastejšieho nákupu, hneď za knihami je nákup oblečenia, až za nimi je elektronika, mobili, PC alebo dovolenky. Najčastejším dôvodom prečo ľudia nakupujú cez internet je cena a v mnohých prípadoch aj lepší výber a viac možnosti (zľavy, vernostný program), ako je to v kamenných obchodoch.

Kedy sa najčastejšie nakupuje?

Azda nie je nič lepšie ako nakupovať  v pokoji, bez dotieravej predavačky alebo dealera, bez detí a mnoho krát, a to ženy dajú za pravdu, aj bez manžela či partnera. A preto sa najčastejšie nakupuje večer. Keď už sme doma z práce, deti spia, všetko je upratané a máte kľud a pohodlie. Vtedy si kúpite ozaj to čo potrebujete a čo sa vám páči.

Na záver len dodajme, aj keď si vyberiete nevhodnú veľkosť, či farbu, alebo chcete iný model pri nákupe cez internet to viete bez problému vrátiť a vymeniť, čo pri nákupe v kamennom obchode neradi akceptujú.

Príjemné nakupovanie milý priatelia!