Dobre vedieť, Elegancia

Pánske sako, spôsob ako vyzerať módne

Pánska móda je v rozkvete a muži si čoraz viac uvedomujú dôležitosť správne zvolených kúskov oblečenia v každej situácií. V nadchádzajúcej sezóne jar-leto bude pánska kolekcia bohatá na pánske saká na každodenné nosenie aj špeciálne príležitosti. Vytvorte si dokonalý outfit na každú príležitosť. Poradíme vám ako na to!

Pánske športové sako

Mnoho mužov si stále myslí, že sako sa hodí len k oblekovým nohaviciam a košeli. Opak je však pravdou a pánske saká môžete kombinovať aj so športovým outfitom. Perfektná kombinácia je s tričkom bez potlače, džínsami a športovou obuvou. Môžete zvoliť biele tričko, klasické modré džínsy a casual, tzv. športové sako na jeden gombík. Takto budete vyzerať nie len štýlovo, ale zároveň sa budete cítiť pohodlne. Tento outfit je vhodný na každodenné nosenie do práce a na neformálne príležitosti.

Elegantné sako

Klasické elegantné sako by nemalo chýbať v šatníku žiadneho muža, pretože niektoré príležitosti ako svadby, oslavy, krstiny či návšteva divadla si vyžadujú určitý dress code. Navyše ak patríte do business sveta, klasické čierne sako je pre vás must have kúskom. Nemusíte ho nevyhnutne kombinovať s oblekovými nohavicami. Tie môžete nahradiť chino nohavicami. K jednoduchému tmavomodrému saku sa hodia biele košele, ktoré v aktuálnej ponuke nájdete s rôznymi zaujímavými vzormi. Obuv zvoľte poltopánky alebo mokasíny.

Zaujímavé pánske sako

Ak vás nudia jednoduché čierne saká a chcete na seba upozorniť, tak pokojne môžete siahnuť po zaujímavých vzoroch a farbách. Tu však musíte dávať pozor na kombináciu ďalších kúskov. K výraznému saku patrí jednoduchá košeľa a nohavice bez vzoru. Takéto saká sa hodia skôr na menej formálne stretnutia a príležitosti. Ani pri strihoch vás tento kúsok oblečenia nebude nudiť. Športové saká nájdete v prevedení aj s kapucňou alebo so záplatami na lakťoch. Moderné strihy sú šité tak, aby opticky vytvarovali a zoštíhlili postavu.

Ak už si vyberiete elegantné či casual pánske sako, nezabúdajte na jeho správne nosenie. Vo vreckách saká určite nenoste veci, ktoré by ho mohli nejako deformovať. Tenká peňaženka je ok, ale veľký zväzok kľúčov už nie. Nezabúdajte, že nové saká majú rázporok aj vrecká zašité, aby na vešiaku pekne držali tvar. Vy ich však pred nosením opatrne rozpárajte. Taktiež dbajte na správne zapínanie.  Ak má sako dva gombíky, ten spodný nezapínajte.

Pánskym sakom nič nepokazíte! Vyberte si kúsok, ktorý sa vám hodí z bohatej ponuky bestlook.sk!