Dobre vedieť, Farby, Oblečenie

Pánska polokošeľa – ako ju módne nosiť?

K pánskej elegancií nepatria len košele, saká, nohavice, ale miesto si tam nájde aj pánska polokošeľa. Najmä v teplých letných mesiacoch patria polokošele ku každodenným pánskym outfitom. Pánska polokošeľa je vlastne tričko s krátkym rukávom a golierom s výstrihom so zapínaním na dva alebo tri gombíky. Zatiaľ čo tenisti jej pridali na popularite, pánsku polokošeľu ako prví nosili hráči póla. A čo vy? Viete ako tento kúsok nosiť tak aby ste vyzerali módne a štýlovo?

Pánska polokošeľa elegantný outfit na každý deň

Pánska polokošeľa je vlastne zlatá stredná cesta medzi elegantnou košeľou a ležérnym tričkom. Vďaka príjemnému bavlnenému materiálu a pohodlnému strihu je vyhľadávaným kúskom v ponukách kamenných a internetových obchodov. Ak si chcete vytvoriť elegantnejší outfit, stačí polo v základných farbách skombinovať s dlhými bavlnenými jednofarebnými chino nohavicami s opaskom a mokasínami. Biele tenisky tiež nie sú tabu. Tento jednoduchý vzhľad môžete doplniť hodinkami, náramkom či slnečnými okuliarmi.

Ležérnejšie s pánskou polokošeľou

Určite sa oplatí vedieť kombinovať polokošeľu aj v ležérnejších, športovejších outfitoch. V tomto prípade aj polokošeľa môže byť vo farebnejších variantoch, prípadne s malou výšivkou či potlačou. Von s priateľmi, do mesta na nákupy či prechádzku v parku si k polokošeli môžete obliecť pánske rifle. Aj keď zachádzame do viac ležérnejších vôd, majte na pamäti, že rifle by mali byť jednoduché, bez vyšúchaných obrovských dier. Aj keď sa vám to možno na prvý pohľad nezdá ale polokošele môžete kombinovať aj s teplákmi. S jednofarebnými teplákmi a teniskami pokojne môžete vyraziť von.

Pánska polokošeľa v lete

Vďaka komfortnému strihu a bavlnenému materiálu sú pánske polokošele ako stvorené na teplé letné dni. Oblečte si k ním džínsové kraťasy alebo chino šortky s dĺžkou tesne nad kolenami. Ako obuv sú vhodné tenisky či ľanové espadrilky. Takýto outfit je ideálny na každodenné nosenie či letnú dovolenku. Aj keď je vonku naozaj sparno nechajte si vždy aspoň jeden spodný gombík na polokošeli zapnutý. Naopak prvý gombík môžete nosiť rozopnutý stále. Nechcete mať predsa look ako nejaký nerd!

Ako si vybrať správny kúsok

Správna pánska polokošeľa vám musí jednoducho sedieť. Vyberte si správnu veľkosť a strih. Nesmie byť príliš voľná ale ani príliš obtiahnutá. Dĺžka by mala končiť v polovici rozparku na nohaviciach. Vyberajte si tiež farby, ktoré ľahko skombinujte. Biela polokošeľa, čierna, béžová, modrá, sivá sú skvelou voľbou na každodenné nosenie. Na leto k šortkám sú vhodné aj krikľavejšie farby či pruhované vzory.

Pánska polokošeľa je jedným zo základných kúskov každého pánskeho šatníka. Pohodlná, univerzálna, štýlová, módna a dobre kombinovateľná – to všetko sú plusy, ktoré na nej oceníte. Ak ešte nemáte tú svoju, vybrať si môžete z našej ponuky na bestlook.sk!