Dobre vedieť, Elegancia

Pánska peňaženka – viete ako ju správne vybrať?

Neodmysliteľným doplnkom pre každého muža je pánska peňaženka. Nosíme ju už snáď od prvého dňa v škole, kedy nám do nej mama dala lístky na obed či preukaz na dopravu. Vtedy to boli peňaženky na suchý zips s obrázkami obľúbených superhrdinov. Dnes už ako ,,veľkí,, nosíme kožené peňaženky v elegantných prevedeniach. Zdajú sa vám všetky peňaženky rovnaké? Nie je to pravda! Líšia sa rôznymi vlastnosťami, podľa ktorých si môžete vybrať tu pravú pre seba!

Materiál peňaženky

Pri výbere pánskej peňaženky je dôležité myslieť na to, z akého materiálu sú vyrobené. Väčšinou sú to materiály ako polyester, eko koža a pravá koža. Ak chcete staviť na kvalitu, určite si vyberte peňaženku vyrobenú z pravej kože, ktorá vám vydrží mnoho rokov. Koža navyše nikdy nevyjde z módy a pôsobí elegantne. Na výber máte kožené peňaženky v lesklom, matnom prevedení či peňaženky v nubukovej kože, ktorá má zamatový vzhľad.

Veľkosť peňaženky

Dôležité kritérium pri výbere peňaženky je jej veľkosť. Veľkosť vyberáme podľa toho čo všetko zvyknete v peňaženkách nosiť resp. kam sa ju chystáte nosiť. Ak chcete nosiť peňaženku v saku, vyberte si tenkú menšiu peňaženku, ktorá sa vám pohodlne zmestí do vrecka. Ak ste naopak typ, ktorý má v peňaženke klubové kartičky do všetkých obchodov, vyberte si väčšiu peňaženku s početnými priehradkami, kam si kartičky šikovne uložíte. Takúto hrubšiu peňaženku radšej nenoste vo vreckách, ale zaobstarajte si na to praktickú pánsku tašku.

Pánska peňaženka a jej dizajn

Aj keď pánska peňaženka má byť hlavne praktická, nezabúdajte na to, že je to aj módny doplnok každého muža. Určite na rande či pracovnom stretnutí nechcete mať na stole položený kúsok, ktorý prežil slovenskú korunu! Klasická čierna farba je nadčasová a hodí sa ku všetkému. Ale aj takýto obyčajný kúsok vie oživiť pekné zapínanie, logo výrobcu či rôzne zdobenia. Pre tých, ktorí chcú vystúpiť z davu sú tu peňaženky hnedé, sivé či béžové, ktoré rovnako dobre fungujú s rôznymi outfitmi.

Dôležité je prevedenie

V neposlednom rade môžete vyberať aj podľa parametrov ako je tvar, ktorý môže byť štvorcový alebo obdĺžnikový a orientácia, ktorá môže byť horizontálna alebo vodorovná. Výber je už na každého preferenciách a všetky typy majú niečo do seba. Dôležitým prvkom je aj zapínanie. Zapínanie na magnetické patentky je nie len funkčné, ale aj ľahko ovládateľné. Ak chcete peňaženku bez zapínania, odporúčame peňaženku s čiastočným vnútorným zapínaním, aby vaše kreditné karty či doklady boli v bezpečí. Nezabúdajte, že do ideálnej peňaženky sa zmestia bankovky, mince, platobné karty aj doklady.

Pánska peňaženka s RFID

Počuli ste už o skratke RFID? V angličtine to znamená Radio Frequency Identification. Je to technológia, ktorá sa používa pri bezkontaktnom čítaní dát platobných kariet, identifikačných preukazov či pasov. Riešenie proti krádeží týchto dát sú pánske peňaženky s ochranou RFID, ktoré ochránia vaše údaje z platobných kariet a iných dokladov pred krádežou. 

Pánsku peňaženku si nevyberáme každý mesiac, preto pred jej kúpou dobre pouvažujte nad tým ako by mala vaša peňaženka vyzerať. V e-shope bestlook.sk sú všetky pánske peňaženky vyrobené z pravej kože. V širokej ponuke si určite vyberiete ten pravý kúsok pre seba!