Dobre vedieť, Oblečenie

Pánska bunda na jar

Jar sa nezadržateľne blíži a spolu s ňou čaká pánov aj zmena šatníka. Zimné bundy zostanú zavesené v skrini, kabáty hneď vedľa nich a na rad príde vzdušnejšie, no stále hrejivé oblečenie. Jar predstavuje prechod medzi mínusovými teplotami a horúčavami a tomu sa treba prispôsobiť, podľa možnosti čo najštýlovejšie. Nech sa chlap nepotí, nemrzne a vyzerá fajn. Preto je pánska bunda na jar neodmysliteľnou súčasťou každého outfitu.

Poďme si prejsť zopár tipov na ideálne pánske prechodné bundy.

Rifľové bundy alebo kožené či koženkové bundy

Stálicou medzi jarnými materiálmi je džínsovina. Pánska bunda z tejto textílie nevychádza zo štýlu, dostatočne zahreje a nie je náročná na čistenie a udržiavanie. Nemusí pritom ísť o klasickú modrú farbu, medzi populárne voľby patrí aj hnedá, prípadne šedá či tmavozelená. Rifľovú bundu stačí doladiť s tričkom pod ňou (univerzálna voľba je biela) a s topánkami, resp. voľnočasovými teniskami a parádny jarný outfit je na svete.

A čo takto koža, resp. koženka? Takéto bundy nie sú len výsadou frajerov z holywoodskych filmov, trendy sú aj v našich končinách. Štandardnou voľbou je čierna, v ktorej zle nevyzerá snáď nikto, ale čoraz častejšie sa na vešiakoch objavujú aj hnedá, či sivá Pánska kožená bunda. Je však pravdou, že k tmavším farbám sa jednoduchšie dolaďuje zvyšok oblečenia. Pod bundu si môžete obliecť pánske tričko, tak károvanú (alebo čistú) košeľu, k tomu rifle a máte klasický chlapský outfit.

Súčasné trendy pánskeho oblečenia v uliciach

Na verejnosti čoraz častejšie vidieť pánov všetkých vekových kategórii v bomberách, resp. leteckých či vojenských bundách. Už dávno nejde iba o trend populárny medzi mladými. Ich nosenie so sebou prináša viacero výhod – sú dostupné a štýlové vo veľkom množstve farieb, sú mimoriadne pohodlné a na jar parádne zahrejú, no chlap sa v nich neroztopí!

Rozumnou a elegantnou voľbou sú tiež rôzne prešívané bundy. Sú perfektné na prechodné počasie, tak typické pre jarné obdobie. Pôsobia nenútene, ležérne, no zároveň majú nádych poloformálnosti. Nič nepokazíte tiež klasickou pánskou bundou s kapucňou, ktorá navyše pomôže pri nečakanom daždi či vetre.

Pridaj komentár