Farby, Oblečenie

Farby oblečenia

V tomto článku si povieme niečo o farbách oblečenia.  Farby oblečenia sú neverbálnym prejavom Vás.  Samozrejme pokiaľ ste človek, ktorý si vyberá a nie ako napríklad ja, že si oblieka, čo mu skriňa dá 😀 . O mne by ste sa nedozvedeli až tak veľa. No v každom prípade si povieme niečo o základných farbách a čo evokujú v očiach iných ľudí.

 

ciernaČierna

Čierne oblečenie by sme charakterizovali ako decentné. Užíva sa ako smútočné, ale zároveň s kombináciou inej farby sa vie používať aj na slávnostných udalostiach.

 

bielaBiela

Biela farba je neutrálna farba. Evokuje u ľudí čistotu a kľud.  Táto farba ako aj farba čierna má v spoločnosti svoje miesto v príležitostiach, kde sa využíva to čo evokuje u ľudí. Touto príležitosťou je svadba. Čas, kedy nevesta predstavuje tú jedinečnosť a čistotu.

 

sivaSivá

Sivá farba je taktiež decentná farba. Využíva sa v práci, či v pracovnom pohovore. Túto farbu by sme charakterizovali ako farbu, ktorá nezaujme. To znamená, že ľudia okolo Vás si ju všimnú, ale budú sa viac sústrediť na to čo robíte, či rozprávate ako na to, čo máte na sebe. (šedá myška)

 

cervenaČervená

Láska a vášeň.  Ak si oblečiete niečo červené na seba, bude to prvé, čo si ľudia na vás všimnú. Červená je farba, ktorá o vás napovie, že ste temperamentný, vášnivý. No aj červená vie byť príťažou. Túto farbu si určite neoblečte na príležitosti nehodiace sa k nej ako sú:  pohreb a  pracovný pohovor.

 

zelenaZelená

Hovorí sa, že zelená je farba kľudu. Zelená je príroda. Evokuje u ľudí atribúty pokojnej prírody, ako sú pokoj a sviežosť. No aj pri tejto farbe je potrebná kombinácia. Obliecť si zelené sako, zelené nohavice, zelenú košeľu a obuť si zelené topánky, pokiaľ sa nechystáte na pohovor do cirkusu, tak touto cestou by som určite nešiel.

 

mordaModrá

Hoci modrá farba je chladná farba u ľudí evokuje pocity  kreativity, profesionality, pozitivity, moci, spoľahlivosti a vernosti.  Preto jej využívanie určite odporúčam.

 

Toľko k šiestim farbám. Samozrejme mohli by sme ešte napísať niečo o hnedej, fialovej a iných, ale to si nechávame nabudúce.

Hlavne netreba zabúdať kombinovať.

 

7