Dobre vedieť, Oblečenie

Čo je móda a štýl obliekania?

Štýl obliekania

Sme to čo nosíme, šaty robia človeka alebo farba, ktorú nosíme o nás veľa vypovedá. Určite sme sa s podobnými výrokmi všetci stretli.

Oblečenie si kupujeme, najmä preto, aby nám nebolo zima, aby sme zakryli a ochránili  časti tela.

Okrem toho však oblečenie však nepochybne slúži aj ako naša ozdoba. Reprezentuje každého z nás z tej vonkajšej stránky.

Štýl obliekania

To aký sme, určuje náš štýl obliekania. 

Určite ste sa stretli so situáciami, kedy ste nemali na niektoré oblečenie náladu. Buď to bolo moc farebné alebo zas príliš čierne. Práve aj prostredníctvom obliekania vieme vyjadrovať naše pocity či nálady. Niekedy to vôbec nerobíme úmyselne, je to jednoducho hlboko v našom podvedomí.

Každý človek je iný. Má iné myšlienky, nálady a iné postoje či správanie. Je to ako druhá koža, ktorá nám dáva zo seba dobrý pocit. Osobný štýl obliekania vytvárame práve rozumom – racionálnym uvažovaním, a citom – emóciou.

Veľakrát dajú ľudia mnoho peňazí za niečo, čo im sľubuje krásne telo, pekné vlasy či tvár. Utrácajú na zázračné pilulky a presadzujú zdravý životný štýl. Mnoho z nich však zabúda na tú vonkajšiu stránku a že život je potrebné žiť a užívať si ho. To bude vždy spojené s tým, ako sa človek cíti vnútri i navonok. Čím viac ľudí bude dbať o svoj vzhľad, tým bude svet krajším.

Tak ako sme už povedali, pri výbere oblečenia vyjadrujeme naše pocity či postoje. To aký sme, určuje náš štýl obliekania. 

Pri téme štýlu obliekania, fashion či módy vyslovili aj známe osobnosti zaujímavé výroky, nad ktorými sa môže každý z nás zamyslieť a zobrať si z nich niečo to svoje.

F

 „Faktom je, že móda je istou formou škaredosti, ktorá je natoľko netolerovaná, že ju musíme meniť každých 6 mesiacov.“ (Oscar Wilde)

A

Architektúra je základom módnej tvorby. Tá tiež vychádza z proporcií.“ (Coco Chanel)

S

„Svätou pravdou je, že „ móda vybledne, štýl je však večný“. (Yves Saint Laurent)

H

 „Hlavným cieľom módy je poukázať na formy umenia, ktoré prežívajú v medziľudských vzťahoch.“ (Francois Bacon)

I

 „Iba veľké mysle si môžu dovoliť jednoduchý štýl. (Standhal)

O

 Odlišnosť medzi štýlom a módou tkvie v kvalite. (Giorgo Armani)

N

Najpodstatnejšie je nebyť nudným a obliekať sa krásne kamkoľvek idete. Život je totiž prikrátky na to, aby ste sa snažili zapadnúť.“ (Paris Hilton)

 

Na záver môžme skonštatovať a súhlasiť s herečkou Bo Derek:

 „Ten, kto povedal, že za peniaze si človek šťastie nekúpi,  len nevedel, kam ísť nakupovať.“ 

My to však vieme, štýlové bestlook je tu pre vás.

 

Pridaj komentár