Ako na to?, Dobre vedieť, Oblečenie

Ako sa chcú obliekať muži

Už dávno je nám známe, že väčšina chlapov netrávi toľko času pred skriňou s otázkou: Čo si dnes oblečiem? Sú muži, ktorí sú ozaj dôslední pri výbere outfitu no je ich určite menej. Niekedy však stačí mať v šatníku naozaj len zopár kúskov oblečenia, ale takých, z ktorých dokážete vytvoriť outfit na každú príležitosť.

Ktoré kúsky to sú,  a ako sa chcú obliekať muži sa dozviete v tomto článku.

Základom pánskeho štátnika by mali byť tieto kúsky oblečenia:

1.Rifle

K tomuto asi netreba vysvetľovať prečo. Jednoducho ich treba mať pretože väčšinou súčasťou každodenného outfitu. Najlepšie v minimálne dvoch farbách. Napríklad modré alebo čierne, poprípade tmavomodré. Aj keď v móde sú potrhané a ošúchané, mali by ste mať aspoň jedne klasické, ktoré ako-tak pôsobia elegantne.

Ako sa chcú obliekať muži

2.Biele/čierne tričko

Najlepšie je mať jedno, či dve úplne basic tričká, ktoré si môžete hocikedy hodiť na seba a ísť von. Sú ideálne aj pod vzorovanú košeľu, sveter či mikinu. Ale pokojne ich môžete nosiť aj ako vrchné oblečenie. Pôsobia decentne. Netreba zabúdať hlavne na ich čistotu. Biele tričko má byť biele nie šedé. To isté platí aj o čiernom. Pozor ešte na mapy po dezodorante!

Biele pánske tričko

3.Košeľa

Ak Vám stačí iba jedna košeľa, tak vyberajte neutrálnu farbu ako napríklad modrá alebo biela. Môžete zvoliť aj takú, ktorá má jemné vzory alebo farebný motív, aby nebola úplne nudná a nezaujímavá. Aj keď nie ste práve košeľový typ, odporúčame mať viacero košieľ. Využijete ich napríklad na svadbu, pracovný pohovor, ale aj na romantickú večeru alebo na oficiálne stretnutie, či už z práce alebo zo školy.

Pánske košeľa v bielej farbe

4.Sako

Je naozaj dôležité mať sako. Príležitosti, na ktoré sa potrebujete slušne a elegantne obliecť určite prídu. Na farbe veľmi nezáleží, aj keď najžiadanejšia farba je čierna alebo tmavomodrá. Sako, podobne ako košeľa nepotrebuje len formálne stretnutie či významnú udalosť. V košeli a saku môžete ísť kamkoľvek. Ak k tomuto dopasujete rifle, o ktorých sme písali vyššie, vytvoríte tak neskutočné príťažlivý look.

5.Oblek

Celý komplet zložený z nohavíc, saka, košele a kravaty je pre každého muž „must have“. Kamarátovňa svadba, svokrina oslava narodenín, v horšom prípade pohreb… Jednoducho oblek by mal vlastniť každý muž. Najžiadanejší je v tomto prípade čierny alebo tmavomodrý.

Pánsky obleˇk čierny

6.Bunda či kabát

Ak nie ste veľmi ,,kabátový“ typ muža postačí aj zimná bunda, ktorá nie je úplne športová. V móde sú teraz tzv. parky, ktoré majú predĺžený strih. Pozor ale na to, aby pôsobila aspoň trocha elegantne. Prečo? Lebo nie všade sa hodí extravagancia. Ale elegancia je vhodná všade.

Pánsky kabát

Toto sú základné kúsky, ktoré by mal vlastniť v šatníku každý muž, ktorý preferuje jednoduchosť a minimalizmus.

Ak ste predsa len zistili, že vám toto nestačí, samozrejme je dobré mať nielen dve tričká. Najlepšie bude ak si zaobstaráte na každý deň jedno. Čiže 7 tričiek je ideálne množstvo. Predsa len nebudete nosiť každý deň to isté tričko. Okrem toho určite padnú vhod aj iné nohavice. Čiže napríklad rifle a chinos nohavice. Aby ste ich taktiež mohli striedať. Okrem toho by ste mali myslieť na nejakú mikinu či bomberu.