Ako na to?, Oblečenie

5 typov – oblečenie na prelome obdobia leto/jeseň

man-1038824_960_720A je to tu! Horúce leto je už za nami. Teplých dní je čoraz menej.  Upršané počasie a zmeny teploty počas dňa nás privádzajú k dlhšiemu premýšľaniu a postávaniu pred naším šatníkom.  Máme pre vás 5 typov ako sa pohodlné obliecť v týchto prechodných dňoch.

  1. RIFĽOVÁ BUNDA A TRIČKO

black-and-white-1281562_960_720Táto nesmrteľná kombinácia je ideálna práve vtedy, ak nás obťažuje chladnejší vietor počas pomerne teplého dňa.  Jeansový materiál je hrubší ako ľanové sako,  a tak je viac odolnejší voči vetru. Na druhej strane nás neochráni pred chladom tak dobre ako napr. plášť. Ak vám bude horúco, stačí bundu štýlovo prevesiť cez rameno.

  1. SVETER A KOŠEĽA 

necktie-1209416_1920Na prvý pohľad sa to zdá byť jednoduché avšak opak je pravdou. Správny výber košele a svetra pre vytvorenie tejto kombinácie je náročnejší.  Dôležité je vybrať si sveter, ktorý je dostatočne priedušný. Sveter by nemal byť príliš voľný a zároveň by nemalo byť viditeľné riasenie košele. To nás privádza aj k jej správnemu výberu. Najvhodnejšia je košeľa typu „slim fit“, ktorá dokonale priľne k postave.  Výstrih svetra do tvaru „V“ je viac formálnejší než okrúhly, preto sa viac kombinuje s kravatou.

  1. PLÁŠŤ A NÁTELNÍK

Štýlový plášť je jednoznačne lepšou voľbou v daždivých dňoch než dáždnik. Máte tak istotu, že sa nebude váľať  niekde po zemi v autobuse. Takisto nemusíte mať obavu z toho, že vám ho odfúkne vietor. Kvalitný plášť by mal spĺňať podmienku nepremokavosti a mal by byť priedušný v oblasti vreciek . Taktiež by malo byť priedušné aj vnútro plášťa. Pod plášť je vhodné kombinovať nátelníky rôznych farieb alebo vzorov. Po vyzlečení plášťa tak budete vyzerať stále štýlovo a pripravene.

  1. MIKINA A BLEJZER

Nesprávna kombinácia mikiny a blejzra môže pôsobiť ako nevydarený pokus školáka.  Najvhodnejšie je preto vybrať si blejzer v neutrálnych farbách akými sú čierna, sivá či hnedá.  Mikina s kapucňou alebo bez kapucne v kontrastnej farbe pôsobí výrazne. Ak si farebne zvolíte tón v tóne budete vyzerať formálnejšie a vkusne.

  1. KOŠEĽA A KOŠEĽA

Nemožne? Naopak, tento netradičný variant skrýva v sebe výhody akými sú lepšia priedušnosť, model-1160216_1280pohodlnosť. Nie však košeľa ako košeľa. Tá vrchná má všetky znaky košele akými sú golier, vrecká, gombíky. Rozdiel je v materiáli z ktorého je vyrobená. Vrchná košeľa alebo „overshirt“ sa vyrába z pevnejších, hrubších materiálov ako vlna, semiš či flanel. Pod takúto košeľu je vhodné si vybrať košeľu z ľahšieho materiálu a v kontrastnej farbe. Žiaduce sú výrazne vzory.

Týchto 5 typov odporúčame doplniť o vhodné rifle alebo chinos nohavice a dokonalý outfit je na svete! Vyberte si z našej širokej ponuky jedinečné modely!