Dobre vedieť, Oblečenie

Pánska parka – jej sezóna je tu!

Pánske parky sú čoraz vyhľadávanejším sortimentom. Táto dlhšia bunda ponúka alternatívu ku kabátom, pričom rovnako ako oni chráni pred chladom väčšiu časť tela. Navyše nejde až o taký formálny odev, čiže existuje široká paleta vzorov a strihov, z ktorej si vyberie naozaj každý.

 

Vedeli ste, že tento kus oblečenia má korene vo vojenskej oblasti? Parka poskytovala zaručenú ochranu pred vyčíňaním počasia a dnes je už zaslúženou módnou stálicou. No a práve počas chladnejších mesiacov v nej môže každý chlap vyzerať naozaj trendy. Jej sezóna je tu!

Parka je in, ale pozor na veľkosť a farbu

Špecifikom parky je symbióza komfortu a elegancie s praktickosťou. Nejde o prehnane formálny kus odevu, preto pod ňu môžete dať ďalšie vrstvy bez toho, aby to vyzeralo neforemne, prípadne bránilo v pohybe. Aj tu si však pri výbere je potrebné dávať pozor na dĺžku, pretože žiaden chlap nechce vyzerať, akoby mal na sebe detskú parku, resp. odev o číslo väčší.

 

Farebne sú parky tradičné skôr v tmavších odtieňoch. Tento zvyk sa datuje ešte k jej vojenským predkom, ktorí si z príliš pestrej palety vyberať nemohli. A priznajme si, krikľavá parka by pôsobila smiešne. Avšak tmavozelená, modrá, sivá, čierna či hnedá bunda pôsobí naozaj štýlovo. Ak sa k nej navyše doladí aj zvyšok odevu, dodáva to chlapovi auru elegancie.

 

Čo pod ňu?

Tých vrstiev by však nemalo byť priveľa, aby chlap nevyzeral ako snehuliak. Nejaký poloformálny odev, sveter a košeľa, k tomu tmavšie rifle a kožený opasok a topánky. Všetko v chladnejších odtieňoch. Trendy a pohodlný outfit je na svete.

Ďalšou z výhod parky je jej flexibilita. Odev pod ňou môže byť casual, dokonca až športový – napríklad zladené tepláky a tričko – ale aj poloformálny a dokonca aj čosi navyše. Športové sako a košeľa s kravatou sa pod parkou vynímajú rovnako dobre, ako napríklad mikina.

 

Netreba sa báť experimentovať, no zároveň je nutné držať sa medzi určitými mantinelmi. Parka odpustí veľa, avšak priodvážny outfit môže byť kontraproduktívny.