Ako na to?, Oblečenie

Rifle verzus nohavice chinos

 Nedáte dopustiť na svoje obľúbené rifle? Alebo uprednostňujete niečo voľnejšie a ľahšie, napríklad nohavice chinos? Každý tábor má svojich prívržencov a vo vzájomnom súboji by sme jednoznačného víťaza hľadali len ťažko. Oba druhy nohavíc majú svoje pre a proti, zbytočne teda polemizovať o tom, ktorý je lepší.

Aj rifle, aj chinos patria skôr k menej formálnej časti odevného spektra, často označovanej pojmom casual. Sú určené skôr na bežné nosenie, prípadne poloformálne udalosti. V tomto ohľade majú chinos o čosi navrch, nakoľko sa vhodne dopĺňajú aj s košeľami, čo pri rifliach platí iba o tmavých (až čiernych) kusoch.

Čo si teda obliecť? Rifle verzus nohavice chinos?

Tábor chinos

Veľkou výhodou chinos oproti rifliam je ľahkosť materiálu. Pôvodne sa tento druh nohavíc vyrábal zo špeciálnej bavlnenej tkaniny, ktorá mu dodávala jemnosť a vzdušnosť. Dnes už nájdete aj chinos z iných materiálov, svoje ľahké proporcie si však zväčša ponechali. Preto sú tieto nohavice rozumnou voľbou v teplejšie dni.

Chystáte sa na večierok, no bojíte sa, že to nebude formalita až na úrovni oblekov? Vhodne sfarbené (predovšetkým tmavšie a sivé) chinos s vhodnou košeľou dokážu mužovi dodať elegantný vzhľad, no nie sú až príliš oficiálne. Populárnou voľbou sú aj na pracoviskách, kde sa nevyžadujú obleky.

Kolónia riflí

Rifle sú stabilnou súčasťou šatníka snáď každého muža. Sú vhodné ako na bežné voľnočasové nosenie, tak na rôzne druhy párty a večierkov (to sa týka predovšetkým tmavších odtieňov). Čierne rifle sú dnes často akceptované aj na pracovisku.

Asi žiaden kus odevu nevysiela okoliu signál casual tak veľmi, ako práve rifle. Vyzerajú štýlovo, no nie príliš formálne. Ak sa trafíte do veľkosti a strihu, rifle dokonale zvýrazňujú vašu postavu – a to si dámy nikdy nezabudnú všimnúť. Nehovoriac o tom, že rifľovina je odolný materiál, ktorý čo-to znesie.

 

A verdikt?

Správny chlap by mal mať vo svojom šatníku aj rifle, aj nohavice typu chinos. Byť pripravený na každú príležitosť sa vyplatí. Navyše, načo si vyberať favorita, keď oba druhy nohavíc sú tak všestranné a štýlové? V oboch docieliš dojem BestLook!