Elegancia

Pánske tašky do práce prakticky doplnia váš štýl

pánske tašky do práce

Pánske tašky do práce sú praktickým doplnkom, ktorý si na rozdiel od meniacich sa trendov pri oblečení zachováva svoju módnosť dlhodobo, takže nie je nutné ich zas tak často meniť. Tašku si tak vyberte nielen na základe svojho štýlu – na to sú zväčša dostatočne univerzálne – ale aj na základe jej praktickosti. A teda podľa toho, kam tašku plánujete nosiť a čo v nej budete chcieť prenášať.

Ešte relatívne nedávno sa pánske tašky posmešne prezývali „pánske kabelky“. A patrili možno iba do výbavy podnikateľov, metrosexuálov a niektorých progresívnych jedincov. Dnes už je situácia našťastie úplne iná.

Veľká pánska taška Wild Tiger - tmavohnedá
Veľká pánska taška Wild Tiger – tmavohnedá

Aj páni prišli viacúčelovým taškám na chuť. Zistili, že prepchávať si vrecká peňaženkou, mobilom, kľúčmi a ďalšími nevyhnutnosťami nie je vôbec praktické. A už vonkoncom to nie je atraktívne. Okrem toho zrejme nosiť telefón v prednom vrecku nohavíc nie je ani zdravé. V tom zadnom je mobil zasa ľahkou korisťou pre nepoctivcov.

Áno, pánske tašky do práce sa vo veľkom používali aj omnoho skôr, pretože v čom inom ste chceli preniesť objemný laptop? Vtedy ovšem nešlo iba o módny doplnok, ale skôr o nutnosť. A dizajnu sa pritom často príliš neprikladala dôležitosť. Okrem toho boli vtedajšie notebooky až príliš objemné a ťažké, čo sa podpísalo na stave chrbátov mnohých mužov.

Pánske tašky do práce a drobný pohľad do histórie

Akokoľvek sa v poslednej dobe možno hovorí o „comebacku“ pánskych pracovných tašiek, nosenie tašiek do práce nie je vôbec nová záležitosť. Takéto „brašne“, podobné súčasným aktovkám, sa nosili už približne v 14. storočí, a vtedy slúžili ako obal na prenášanie peňazí. Ešte skôr se predchodcovia aktoviek objavili už v starovekom Ríme, tak ako o tom svojho času informoval trebárs anglický spisovateľ William Shakespeare.

Pánska taška z nylonu Bellugio - zelená
Pánska taška z nylonu Bellugio – zelená

Najmä v 70. a 80. rokoch 20. storočia boli ako pracovné pánske tašky pre prenášanie dokumentov a predmetov dennej potreby kultové kufríky s ostrými hranami. Neskôr sa do módy dostali brašne, kopírujúce vzhľad biznisových pánskych tašiek z 30. až 50. rokov. A tie si svoj dizajn držia v podstate až dodnes.

S taškou cez rameno neurobíte chybu

Ak si ako svoju „batožinu“ zvolíme tašku cez rameno, nemusí byť až tak veľká. Notebooky schudli a okrem toho ich v práci nie všetci potrebujeme. Preto sa hodí aj menší variant, do ktorého zmestíte peňaženku, kľúče, mobil, okuliare, doklady, vreckovky a písacie potreby. Viac toho mnoho z nás do práce nosiť nepotrebuje. Možno ešte desiatu, ktorú väčšina nami ponúkaných modelov tašiek tiež odnesie, ak práve nehovoríme o celej pizzi.

Materiálovo je výber tašiek cez rameno tiež variabilný. Ak by ste tašku radi využili aj pre formálnejšie účely a skombinovali ju s oblekom, stavte na istotu – teda kožu. Na neformálnejšie  stretnutie alebo bežnú cesta do práce autom alebo hromadnou dopravou si pokojne zvoľte textilné prevedenie. Akýmsi medzistupňom je potom eko koža, ktorá poteší všetkých ochrancov zvierat.

Ako príklady môžeme z našej ponuky spomenúť originálnu pánsku tašku Bellugio z nylonu, alebo pánsku kožená taška Wild Tiger, ktorú je možné nosiť na pleci a vďaka nastaviteľným popruhom si ju prispôsobiť svojim potrebám.

Taška do ruky je malá a skladná

Menšou alternatívou tašky cez rameno je taška do ruky, ktorá rozhodne má byť nenápadná. Má svoje stabilné miesto aj pri takých formálnych udalostiach, ako je schôdzka manažmentu, svadba alebo návšteva divadla či kostola.

Primárne sa v tomto článku síce venujeme pracovným taškám, ale univerzalita a variabilnosť vždy potešia. Opäť tu ide aj o alternatívu napchatých vreciek. Najmä pri popísaných oficiálnych príležitostiach nevyzerajú vôbec dobre. Pánska taška do ruky je vybavená rúčkou, prípadne pútkom, ktoré si omotáte okolo zápästia. Získate tak extra úroveň ochrany proti zlodejom.

Aj tu môžeme odporučiť model značky Bellugio zelenej alebo čiernej farby. Prípadne si vyberte z ponuky niektorú koženú pánsku tašku Wild Tiger. Má formát väčšej peňaženky, no zmestí sa do nej oveľa viac.

Pánska aktovka ako návrat ku koreňom

Keď nechcete robiť kompromisy, môžete si z našej ponuky vybrať aj pánsku aktovku. Tá je dostatočne elegantná na to, aby ju do práce mohol nosiť ktokoľvek. Od radových úradníkov po členov top manažmentu. Je dostatočne praktická, takže sa do nej vojde všetko, čo sme si doposiaľ vymenovali, a okrem toho tiež dokumenty vo formáte A4.

Príkladom môže byť veľká pánska taška Wild Tiger v luxusnom tmavohnedom prevedení, ktorá sa okrem podareného dizajnu pýši aj praktickými priehradkami, ktoré sú prispôsobené dnešným potrebám. Čo znamená, že v hlavnom vrecku na zips nájdete ešte jedno ďalšie plus dve vrecká uspôsobené veľkosti bežných telefónoch.

Batoh ako náhradné riešenie

Ak preferujete skôr športovejší životný štýl či do práce chodíte na bicykli, bude najrozumnejšie vybrať si namiesto štandardnej pánskej pracovnej tašky batoh. Pri tých menších ani nemusíte vedieť, že so sebou niečo nosíte. Pri našich ruksakoch máte aj tú výhodu, že sú spravidla v unisex dizajne.

Môžete ich pokojne požičať aj svojej polovičke. Niektoré naše batohy majú dokonca spevnený priestor pre laptop. V každom prípade do všetkých umiestnite všetko, čo budete v dennej prevádzke v práci potrebovať. Nastaviteľné popruhy a pohodlná chrbtová časť sú pre pánske tašky do práce samozrejmosťou.

Našimi tajnými tipmi sú moderný batoh Bellugio, praktický nylonový ruksak Sanchez Casual. Alebo čiastočne formálny, jednoduchý a funkčný čierny ruksak rovnakej značky. Nech už si z našej ponuky vyberiete čokoľvek, nemôžete urobiť chybu. A to najmä vďaka veľmi slušnému pomeru ceny a kvality.