Ako na to?, Elegancia, Oblečenie

Oblečenie ležérne verzus elegantné

Ležérnosť alebo elegancia? Na prvý pohľad dva protipóly oblečenia – nenútenosť verzus vyberavosť, uvoľnenosť verzus uhladenosť. Každý muž má svoj obľúben spôsob obliekania sa, netreba však lipnúť iba na jednej voľbe. Mužský šatník je natoľko flexibilný a univerzálny, že dokáže uspokojiť túžbu po elegancii, ale aj po jednoduchšom, uvoľnenejšom vzhľade. Stačí vedieť, ako na to.

Kamarátka ležérnosť

Nie je nič zlé na tom, ak muž preferuje jednoduché oblečenie, v ktorom sa cíti nadmieru pohodlne. Vôbec to neznamená, že musí byť fádne a nemá štýl, práve naopak – k dispozícií máte toľko kusov odevu, že môžete dosiahnuť akýkoľvek výsledok.

Tričko a rifle sú klasika na bežné nosenie. Prečo ale ostať pri základoch? Je moderné nosiť vrstvy, oblečte si teda štýlový bavlnený sveter, ktorý zvýrazňuje vašu postavu. Pod to svetlú košeľu a celé to zlaďte s tmavými nohavicami (rifle, flanel, chinos…). Čoraz populárnejšou voľbou sú športové saká, ktoré aj casual outfitu dodajú štipku elegancie a navyše pod ne môžete obliecť takmer čokoľvek.

 

Základom je, aby ste sa v takomto oblečení cítili pohodlne. Je vhodné na voľný čas, ale aj do spoločnosti, na posedenia a párty.

V ústrety elegancii

Elegancia nemusí nevyhnutne znamenať čierny oblek, manžetové gombíky a drahé hodinky. Moderný muž sa vie uhladeno obliecť aj pri iných príležitostiach, než sú len pracovné pohovory a pohreby.

Gro každého elegantného outfitu sú tmavé, prinajhoršom sivé nohavice. Rifle nie sú vhodným kandidátom, nohavice chinos sa však už dajú aplikovať relatívne úspešne. Nezabudnite na vhodný kožený opasok a k tomu zladené topánky (kožená obuv by mala byť samozrejmosťou aj pri uvoľnenom štýle obliekania, tenisky nechajte v minulosti).

 

Čo sa týka vrchnej polovice odevu, tak víťazí jednoznačne košeľa. Tá by mala byť prvým kontaktom oblečenia s vaším telom. A opäť začíname vrstviť – veľmi populárnou voľbou sú dnes rôzne vesty. Okolo krku kravatu a outfit je hotový. Celé to možno zavŕšiť ešte aj sakom, ktoré nemusí byť obľúbené oblekové, nájdu sa aj elegantné športové.

Takto oblečený muž môže isť pokojne aj na firemný večierok a nikoho svojím výzorom neurazí.