Dobre vedieť, Oblečenie

Niektoré trendy sú nesmrteľné!

Módne trendy sa rok čo rok menia a stylisti prichádzajú neustále s novinkami v módnom priemysle.  S výmenou šatníka bojujeme každý rok a to len preto, aby sme boli stále štýlový a kráčali s módou po boku, ale niektoré trendy sú nesmrteľné! Poznáte ich?

Nesmrteľné koženkovňe bundy

Koža – znak rebélie ale aj stály módny trend

Jedným z týchto trendov je aj koža. Koža sa prvýkrát v módnom priemysle objavila v  polovici 50. rokoch minulého storočia. Muži začali nosiť čierne kožené bundy ako symbol rebélie. Vtedy boli muži s koženou bundou sex symbolom. To, že koža, ako materiál je svojím spôsobom stále prejavom rebélie sa nedá popierať. Táto myšlienka sa pravdepodobne bude niesť ešte dlho. No môžeme to brať skôr ako výhodu.

Elegantne v koži s nádychom rebelky

Koža a ženy? ÁNO!

Neskôr sa koža dostala aj do dámskeho štátnika a doteraz je obľúbeným materiálom mnohých žien.  V dnešnej dobe je už bežné, že súčasťou ženského šatníka je aj kožená bunda, či kožené  nohavice.

Kožené kúsky dodajú outfitu nádych rebélie, ale zároveň s nimi dodáte outfitu sexi look.

Kožená bunda a koženné nohavice

Kožená bunda je skvelou voľbou ak je vonku chladnejšie počasie no nemáte náladu na obyčajnú bomberu či mikinu. Najlepšie je, že ju rovnako zladíš k džínsom ako aj k sukni či šatám. Je veľmi praktická a pohodlná na jarné a jesenné dni ako stvorená. Môžete si vyberať nielen z rôznych farieb, ale aj strihov, motívov, či dokonca nášiviek. Kožené bundy v dnešnej dobe sú vytvárané tak, aby sa každý našiel v tom svojom štýle.

Šaty a kožená bunda

Kožené nohavice sú zas pre mnohé ženy odvážnym kúskom, na ktorý musí byť príležitosť. Áno. Kožené nohavice pôsobia naozaj odvážne, no ak ich vkusne zladíte so štýlovým topom, pôsobia naozaj žensky a sexi. Stačí tá správna kombinácia jednotlivých kúskov oblečenia.

Koža vs. eko koža

Táto dilema trápi výrobcov ale aj nás „spotrebiteľov“.  Eko koža je v dnešnej dobe veľmi rozšírená a to nie len v módnom priemysle.  Je cenovo výhodnejšia a má znaky podobne tej „pravej“. Životnosť eko kože nie je až taká, ako životnosť tej pravej, ale vďaka eko koži nezabíjame žiadne zvieratá, a preto mnoho ľudí dáva prednosť práve jej.

Aj takto vyzerá rebelka - kožená bunda

 

Koža, či už pravá alebo tá eko, patrí do skupiny nesmrteľných módnych materiálov, ktoré obyčajnému outfitu dokážu dodať ten správny šmrnc a všetko razom zmeniť. Tak smelo do toho lebo niektoré trendy sú nesmrteľné! 🙂

Niektoré trendy sú nesmrteľné!