Dobre vedieť, Oblečenie

Svetre, šaty a kardigány

S príchodom chladnejších dní meníme oblečenie v šatníku za teplejšie svetre, nohavice a bundy. Vrstvíme, zahaľujeme sa  a preto má veľa dám pocit, že s končiacou letnou sezónou stráca naše oblečenie ženskosť a pôvab. V tomto článku vám predstavíme spôsoby ako vyzerať príťažlivo a zároveň sa cítiť pohodlne a v teple.

Svetre, šaty a kardigány – typy dámskeho oblečenie v chladnom období

SVETER

Typickým kusom oblečenia, ktorý zahreje je dámsky sveter. Najmä hrúbka a zloženie materiálu rozhoduje o tom pre aké ročné obdobie je vhodný. Klasický vlnený sveter v neutrálnej farbe je nadčasovým kúskom a nemal by chýbať v šatníku žiadnej ženy. Obľúbené sú aj svetre so zapínaním na gombíky alebo na zips. Pri tomto type svetrov je výhodou ich kombinovateľnosť s tričkami. Súčasná móda ponúka dizajnové svetre s rôznymi strihmi, vzormi a aplikáciami tak aby vyzerali módne v kombinácii s rifľami, nohavicami alebo sukňou.

SVETROVÉ ŠATY

Hitom sezóny sú pletené alebo takzvané svetrové šaty. Vhodné pre ženy, ktoré sa neboja odhaliť nôžky aj v chladnejších dňoch. Podľa ročného obdobia ich môžeme kombinovať aj s legínami, najmä v prípade kratších šiat. Dlhé šaty s pleteným vzorom krásne zvýraznia ženskosť. Dokonale ladia s čižmami s vysokou sárou a predĺženým dámskym kabátom. V ponuke nájdete aj rôzne typy dekoltov ako napr. rolákový, lodičkový, oblý alebo v tvare písmena „V“.

KARDIGÁN

Dámsky kardigán nesmie chýbať v šatníku žiadnej ženy. Spravidla ide o predĺženú vestu alebo sveter, ktoré sú bez zapínania alebo sa upevňujú opaskom v oblasti pása.  Jeho výhodou je univerzálny strih, ktorý sa hodí každej postave. Jednoducho sa kombinuje s nohavicami, sukňami, legínami a rifľami. Jeho obľúbenosť nepozná hraníc ani v rámci ročného obdobia. Veľmi efektne pôsobí v kombinácii s koženou bundou.

Z našej širokej ponuky si môžete vybrať kvalitné dámske oblečenie a skombinovať ho podľa svojich predstáv tak aby ste vyzerali žensky, pôvabne a „bestlook“.