Dobre vedieť, Oblečenie

Eko kožená bunda

 Kožená bunda zvykne symbolizovať voľnosť a rebéliu. Je naozaj veľmi ťažké vyzerať zle v dobrej koženke. Ak ešte nemáte jeden kus vo svojom šatníku, pouvažujte o kúpe. Doprajte si nenútený štýl a sexepíl. Kožené bundy sú totiž synonymom mužnosti, nosia ich rockové hviezdy aj filmoví tvrďasi a to už od nepamäti.

Jedným z moderných trendov v oblasti módy je tzv. eko koža. Ide o materiál šetrný k životnému prostrediu a to ako z hľadiska výroby, tak pri likvidácií odpadových zvyškov. Netrvalo dlho a na trhu sa objavili aj eko-koženky.

Špecifiká eko kože

Hlavným rozdielom medzi pravou kožou a jej eko variantom je skutočnosť, že pri výrobe druhej spomínanej nezahynie žiadne živé stvorenie. Ide o veľmi silný argument predovšetkým pre milovníkov zvierat. Eko koža je náhrada pravej kože, vyrobená zo syntetických materiálov.

Jej zloženie je ďalším významným špecifikom, nakoľko v procese výroby uniká do životného prostredia absolútne minimum škodlivín a to zanecháva zanedbateľnú uhlíkovú stopu. Podobne to je aj s likvidáciou odpadových kusov – ekologická šetrnosť je kľúčová.

Eko koža

Prečo zvážiť kúpu eko-koženky

V prvom rade je na nerozoznanie od pravej kože a to ako po vizuálnej stránke, tak z hľadiska fyzických vlastností. Poskytuje vám ochranu pred chladom a zrážkami, vyznačuje sa dlhou životnosťou a odolnosťou voči mechanickému poškodeniu. Tieto vlastnosti z robia z koženkových búnd ideálnych adeptov na pánske prechodné bundy, ktoré oceníte tak na jar, ako aj na jeseň.

Kúpou takejto bundy prispejete k ochrane nášho životného prostredia. Planétu máme len jednu, no človek sa k nej správa, akoby sme mali v zálohe ešte aj rezervu. Ak by každý prispel svojou troškou, môžeme docieliť citeľnú zmenu.

Nakoľko je eko koža módnym výdobytkom, pôjdete so súčasnými trendami. Koženka je dlhodobou stálicou na mužských vešiakoch, avšak nie každý sa môže pochváliť ekologicky šetrnou bundou, ktorá je navyše rovnako štýlová a sexy ako originál.