Ako na to?, Dobre vedieť

4 zásady, ktoré by ste mali dodržiavať pri kombinovaní saka a riflí

Už dávno prešli časy, kedy sako bolo výhradne súčasťou obleku. S troškou umu a vkusu sa dnes dá dopasovať aj k menej formálnym kusom odevu, je však potrebné vedieť,ako na to. Teda žiadne sako a tepláky, prípadne kraťasy, šortky a iné barbarské kombinácie.

 

Zato také rifle, tie v kombinácií so sakom dokážu urobiť s mužským sexepílom divy. Ako sme však už spomínali, je nevyhnutné dodržiavať niekoľko zásad. Ledabolé miešanie môže mať presné opačný efekt, aký nádejný elegán zamýšľa. Ak teda plánujete vyraziť do ulíc v rifliach a saku, myslíte na následovné.

4 zásady, ktoré by ste mali dodržiavať pri kombinovaní saka a riflí

  1. Musí to farebne ladiť
  2. Žiadne potrhané, vyťahané, fľakaté rifle
  3. Príliš formálne sako nie je vhodné
  4. Mali by ste v tom vyzerať dobre

 

  1. Musí to farebne ladiť

Sako sa síce dá kombinovať s kadečím, aj tú však existujú isté mantinely. Dôležitú úlohu zohrávajú predovšetkým rifle. Tie by mali byť čierne, prípadne tmavomodré, resp. aj bledšie odtiene, avšak tu veľmi opatrne. Príliš svetlé farby pôsobia ako päsť na oko a verte nám, vy chcete zaujať inými vecami. Ak sa budete držať čiernej a tmavomodrej, nič nepokazíte.

  1. Žiadne potrhané, vyťahané, fľakaté rifle

Sako je symbolom elegancie, zatiaľčo potrhané rifle reprezentujú… nedávny súboj s mačkovitou šelmou? Ak už kombinujete tieto dva kusy odevu, mali by mať istých spoločných menovateľov a rovnaké módne vyznenie. Teda žiadne diery, fľaky a vyťahané farby. Chcete síce pôsobiť casual, ale nie až takto. Vzniká tým totiž priveľký kontrast a to nevyzerá fajn.

Sako a rifle aj na bežný deň

  1. Príliš formálne sako nie je vhodné

Ak ste si k rifliam vybrali svoje jediné vhodné oblekové sako, zrejme ste neurobili dobre. Nielenže riskujete, že sa vám poškodí, ono to zvykne neladiť. Oblekové saka bývajú šité z kvalitných materiálov, napríklad bavlny, a tie sa s rifľovinou často bijú. Ľanové, tvídové, prípadne flanelové saká sú už lepšími adeptmi.

  1. Mali by ste v tom vyzerať dobre

Znie to ako samozrejmosť, no až priveľa pánov sa do toho nevie trafiť. Základom je, aby vám sako aj rifle sedeli, skrátka aby boli na mieru. Ani o číslo väčšie, ani o číslo menšie – ako riť na šerbeľ. Nebudete lepšie len vyzerať, ale sa tak aj cítiť a to je pri pánskom outfite vždy pridaná hodnota.

Sako a rifle dnes pôsobia štýlovo

Pánsky šatník nepotrebuje veľký výber, potrebuje iba vkusnú inšpiráciu a dobý nápad. Verím, že aj týmto článkom sam Vám pomohli a inšpirovali Vás k tomu, aby ste znova pôsobili dojmom BestLook.